Skandal: Đoković dopingovan?
Novak Đoković, Foto: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

da li je moguće?

Skandal: Đoković dopingovan?

Kako vas nije sramota?

Objavljeno: 14:54h

Italijanski teniser Janik Siner suočava se s ozbiljnim kontroverzama nakon što je tokom ovogodišnjeg turnira u Indijan Velsu bio dva puta pozitivan na doping testu. Iako su te informacije brzo procurile, ATP je tek nedavno saopštio da je Siner "oslobođen optužbi", što je izazvalo brojne polemike i sumnje u pravdu i transparentnost u tenisu.

Novak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Sinerfoto: Paul Crock / AFP / Profimedia

Ova situacija nije prošla neprimećeno, pa su se društvene mreže usijale od komentara i rasprava. Dok su neki pokušali da odbrane Janika Sinera, neki navijači su otišli korak dalje i upleli Novaka Đokovića u ovu priču.

Tako je jedna objava na Tviteru, u kojoj se iznose "dokazi" o Đokoviću, koji navodno koristi nedozvoljene supstance, pregledana više od 20 miliona puta!

Objava sadrži 17 netačnih informacija koje se odnose na Đokovića, uključujući netačne interpretacije snimaka sa mečeva. Na primer, snimak sa polufinala Australijan opena 2012. godine prikazuje Đokovića kako "pije magični napitak", ali u stvarnosti on samo jede urme, što je njegova poznata praksa za energiju tokom mečeva. Ovaj video dosad je videlo 23 miliona ljudi.

- Dnevni podsetnik da je Novak Đoković najsumnjiviji slučaj dopinga koji je sport video...

Osim što se neosnovane optužbe šire na mrežama, Novak Đoković je i ranije bio meta sličnih kritika, uključujući i situacije kada je njegov tim pripremao napitke. Đoković je na ovo reagovao sa humorom, govoreći o svom "magijskom napitku" u kontekstu izotoničnog praha sa kojim je igrao na Vimbldonu 2022. godine.

- To je magični napitak. Sve što mogu reći je da ćete uskoro saznati više - rekao je Đoković u svom stilu o svom napitku.

Zanimljivo, postoje i dupli komentari, pa oni koji na sav glas lažno optužuju Novaka Đokovića, isti uporedno hvale lik i delo Rafaela Nadala. Ceo niz objava ispod inicijalne kreiran je tako da stvori sumnju oko prakse Novaka Đokovića i nekako stvori lažni narativ oko njega i dopinga. O "magičnom napitku" govorila je i Jelena Đoković:

- On će pričati kada bude bio spreman da priča. Cela ova besmislica o teranju ljudi da pričaju o nečemu za šta nisu spremni jer su drugi nestrpljivi je apsurdna. Sedite malo u tišini. Pazite više na sebe. Nije sve što vidite kontroverzno. Može biti privatno. Da li je to dozvoljeno?M Da čoivek nešto u ovom životu zadrži za sebe?

Podsetimo, Novak Đoković od ponedeljka igra na US Openu, a sreo se i sa Janikom Sinerom koji je u jeku afere doping, pošto mu je u krvi pronađena nedozvoljena supstanca. Nole mu je pružio podršku posle toga.

Bonus video:

04:03

Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti Pulsa Srbije bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili

Espreso / Sportal


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.